Az MSZP a sír megváltásának és újraváltásának áfamentességét javasolja

A temetési hely meg- és újraváltásának tárgyi áfamentességét javasolta az MSZP országgyűlési képviselője, pártigazgatója csütörtökön.

    Molnár Zsolt az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón elmondta, az ügyben törvényjavaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek, mert jelenleg a családok egy hozzátartozójuk elvesztésekor áfát is fizetnek a magyar államnak, amikor megváltják a sírhelyet, vagy később az újraváltáskor.
    Elmondta, törvényjavaslata azt is tartalmazza, hogy a rászoruló családok kapjanak támogatást a magyar államtól a járási hivatalon keresztül a temetési hely újraváltási díjának kifizetéséhez.


„Ez a törvényjavaslat a magyar családok számára egy méltányos és korrekt helyzetet teremtene, amikor már amúgy is tragikus események történtek, vagyis elvesztettek egy hozzátartozót” 

– mondta el Molnár Zsolt.

Hozzátette, bízik abban, hogy Varga Mihály nem politikai alapon fogja nézni a kezdeményezést, hanem a nemes cél tekintetében fog mérlegelni, vagyis a magyar családok életét megkönnyítő sírhely megváltás és újra megváltás tárgyi-adómentességét fogja figyelembe venni a pénzügyminiszter.
    A Pénzügyminisztérium budapesti székhelye előtt tartott sajtótájékoztatón Molnár Zsolt jelezte azt is, írásbeli kérdéssel fordult Varga Mihály tárcavezetőhöz, azt kérdezve tőle, támogatja-e, hogy a temetői megváltási díjak – sír- és urnamegváltás – tárgyi áfamentesek legyenek.

MTI/Kegyelettel.hu


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .