Közlekedés a Mindenszentek napján

Október 30. (hétfő) és november 3. (péntek) közötti munkanapokon a BKK járatai az iskolaszünet idején érvényes menetrend szerint közlekednek, november 1-jén (szerdán) pedig az ünnepnapi, illetve munkaszüneti napi menetrendet kell figyelni.

Mindenszentek napján és az azt megelőző időszakban a temetők kényelmesebb megközelítése érdekében a BKK idén is járatsűrítésekkel készül, illetve rendkívüli járatokat indít. Megváltozik az Új köztemető környékén a forgalmi rend: egyirányúsítják a Sírkert utat a Kozma utca irányába. A temetők megközelítésére érdemes a közösségi közlekedési járatokat választani, az utazás megtervezéséhez az ünnepi időszakban is célszerű a BudapestGO alkalmazást használni.

Menetrend október 28. és november 3. között

A BKK járatai október 28-án a szombati, 29-én a munkaszüneti napi, 30-án és 31-én a tanszüneti munkanapi, november 1-jén pedig az ünnepnapi menetrendjük szerint közlekedek, de a temetőket érintő bizonyos vonalakon ezekben a napokban is sűrűbb közlekedést vagy nagyobb befogadóképességű járműveket biztosít a BKK.

Közlekedés a fővárosi temetők környékén

A temetők környékén útlezárásokra kell számítani, amelyek hatással lehetnek a környéken áthaladók közlekedésére is. Az ünnepi időszakban a sírkertek környékén jellemző jelentős gépkocsiforgalom, illetve korlátozott parkolási lehetőségek miatt a BKK javasolja, hogy a temetőkbe látogatók elsősorban a közösségi közlekedési eszközöket válasszák. A mindenszentekhez és a halottak napjához kapcsolódó további temetői információkról a Budapesti Temetkezési Intézet oldalán lehet tájékozódni.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .