45 évesen elhunyt a sokszoros magyar bajnok atléta

ordinaÉletének 45. évében elhunyt Ordina Tibor, az ugró szakág kilencvenes évekbeli meghatározó atlétája. A válogatottban és az UTE színeiben mindig magas színvonalon teljesítő sportoló több világversenyen képviselte sikeresen hazánkat, tagja volt az atlantai olimpiai csapatnak, szabadtéri és fedett pályás világbajnokságokon, Európa-bajnokságon állt rajthoz – számolt be róla a magyar szövetség.

1997-ben, a párizsi fedett pályás világbajnokságon hármasugrásban a nyolcadik helyen végzett. Pályafutása során szabadtéren és fedett pályán távolban és hármasban összesen 11 egyéni magyar bajnoki címet szerzett. Távolugrásban négyszer állhatott fel szabadtéren a bajnoki dobogó legfelső fokára, és 1993-as győzelme során érte el legjobbját, a 804 cm-t. Hármasugrásban – amelyben három fedett ob-n szerzett első helyet – 16.90 m volt az egyéni csúcsa.

Ordina Tibor eredményei mellett küzdőképességével és segítőkész, sokszínű egyéniségével is kivívta pályatársai, a sportközvélemény szeretetét. Atlétikai pályafutása befejezése után is a sport mellett maradt; betegségével szembesülve hosszú éveken át küzdött a gyógyulásért, a sporttársadalom is teljes szívvel, segítséggel mellette állt.

A Magyar Atlétikai Szövetség Ordina Tibort saját halottjának tekinti.

302045 évesen elhunyt a sokszoros magyar bajnok atléta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .