Elhuny Damu Roland színész

Damu Roland családja hétfő hajnalban kapta a tragikus hírt, hogy szerettüket legyőzte a koronavírus. A halálhírt Damu unokaöccse, Tóth István hozta nyilvánosságra a színész közösségi oldalán.

Damu Roland december elején került kórházba. Maga hívott mentőt, mert a köhögéstől már levegőt sem kapott. Koronavírusos volt, az intenzív osztályon kezelték. Mélyaltatásban tartották, műtüdő lélegeztette, de életét már nem lehetett megmenteni. Kétszer volt beoltva.

Középiskolai tanulmányait a Nyíregyházi Művészeti Szakközépiskolában végezte. Az iskolai darabokban szerepelt először színházban.

Bár felvették a Színház- és Filmművészeti Főiskolára Marton László osztályába, azonban távoznia kellett a képzésről. A Független Színpadra került, Ruszt Józsefhez. Később játszott többek között a Budapesti Kamaraszínházban, a debreceni Csokonai Színházban és a szolnoki Szigligeti Színházban is.

Emellett több mint 150 filmben és sorozatban szerepelt szinkronszínészként. Leghíresebb szerepe a Jóban Rosszban című sorozatban Várnagy Előd karaktere.

A művész utoljára saját önálló estjével hallatott magáról színészként, amit 2019 decemberében mutatott be egy budapesti pincehelyiségben, Tóth Ádám rendezésében, ám a koronavírus-járvány miatt kénytelen volt felfüggeszteni előadásait.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .