Kiderült: ezt érezzük a halál pillanatában

Mit érzünk abban a pillanatban?

A halál az egyetlen biztos dolog az életben, egyszer mindenki meghal, így az emberiséget ősidők óta foglalkoztatja, milyen is lehet a végső pillanat.

Vannak olyanok, akik nagyon közel kerültek a halálhoz, vagy meg is haltak, de újjáélesztették őket. Ők meséltek most arról, milyen érzés volt a halál közelsége – írja a DailyMail.

A Quora nevű kérdezz-felelek oldalon válaszoltak emberek, Christopher Mooneypéldául azt írta, nagyjából 20-30 másodpercre lehetett a haláltól, de élete legbékésebb pillanata volt. Sőt, még a vicces oldalát is látta, mennyire balszerencsés volt. Elmondta, az életünk lepergése a szemünk előtt igaz, legalábbis az ő esetében megtörtént. Átgondolta milyen ember volt, és mit tehetett volna másképp.

Kiara teljesen más élményről számol be, az ő szíve megállt két teljes percre. Elmondása szerint a halál volt a legrosszabb magány amit valaha érzett. Sötét hideg helyen volt, ahol nem érzett gravitációt.

Lucia Arrigucci egy lovaglóbaleset után került közel a halálhoz, szíve szinte teljesen megállt, és úgy is maradt 3 percig. Arra emlékszik, hogy a hátán fekszik, látja a fákat alulról, és úgy érzi elszakad a testétől és húzza valami felfelé a fényhez.

Austin Mccormack 24 évesen szenvedett durva motorbalesetet, és semmi védőfelszerelés nem volt rajta. „Akkor jött el az én időm”-mondta. Az esés után teljes zsibbadást, fülzúgást érzett, gyenge volt és nem tudott mozogni. Ellepte a teljes nyugalom, megbékélt minden döntésével, amit az életében hozott. Aztán az egyik kezét megmozdította, a másikat pedig nem tudta. Ekkor beütött a remény, a nyugalom pedig elillant. Akkor ugyan elkerülte a halált, de mint mondta: „Attól a pillanattól tudtam, ha valaha újra azt a nyugalmat érzem, eljött az én időm.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .