Jakab Csaba

Meghalt Chuck Norris magyarhangja

Jakab Csaba, többek között Chuck Norris és Jean-Claude Van Damme magyar hangja volt, de a Sztarbox első szériájában is Ő volt a ringbemondó.

Haláláról az Art-Színtér közölt hírt.

Kedves Közönségünk!

Jakab Csaba, színházunk művésze, aki a Mesterhármas és a Mandragóra című előadásban okozott nekünk megannyi örömöt és kedves pillanatot, elhunyt. Emlékét szívünkben őrizzük!

Jakab Csaba Csornán született középiskoláit Algírban, egy francia nyelvű iskolában végezte. Édesapja Algériában dolgozott építészmérnökként, kiküldetésben. Lakóházakat, iskolákat, színházakat, sportpályákat tervezett. Jakab Csaba kiválóan beszélt franciául. Édesapja azt szerette volna, ha fia is építész vagy közgazdász lesz.

„Én viszont úgy éreztem: az egyetlen pálya, amelyben ki tudok teljesedni, amelyben azt csinálhatom, amit igazán szeretek – az a színészet.”

1975–1979 között a Színház és Filmművészeti Főiskolán végezte tanulmányait, a Vígszínházban gyakornokoskodott. 1978-ban játszott először tévében, a Nincs visszaút című tévéjátékban. Diplomás színészként először vidékre szerződött. 1979–1982 között a szolnoki Szigligeti Színház tagja volt. 1981-ben szerepelt először játékfilmben, Szurdi András: A transzport című filmjében. Sokoldalú színész, bár főiskolás korában és kezdőként főleg hősszerepeket osztottak rá. Azóta karakterszerepek is megtalálták – drámai, zenés és prózai darabokban vígjátékokban egyaránt.

1983-tól a Népszínház (Józsefvárosi Színház) és a Budapesti Kamaraszínház tagja volt 2000-ig. Azóta játszott többek között a Pécsi Harmadik Színházban, a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházban, a budapesti József Attila Színházban, az egri Gárdonyi Géza Színházban a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színházban is.

Jakab Csaba 70 éves volt

A cikk megírásában segített a Wikipedia


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .