Elhunyt Galambos Erzsi

Galambos Erzsi Budapesten született 1931. december 5 – én. Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának, a Budapesti Operettszínház és a József Attila Színház örökös tagja.

Főleg zenés játékok, operettek szubrett- és primadonnaszerepeiben aratta sikereit. A musical műfajának egyik első hazai előadója. Prózai színésznőként is jelentős szerepek megformálója.

Galambos Erzsi rendkívül sokoldalú művész volt, táncos, énekes és prózai szerepekben egyaránt kiváló volt, sőt koreográfusként is bemutatkozott. Egy interjúban elmondta, hogy a világon a legjobban a színpadon érzi magát. Azt tartotta feladatának, hogy a rivaldafényben azt nyújtsa, amit a közönség elvár tőle, és legszívesebben azt hallgatta, amikor neki tapsolnak – írta róla az Index.

Galambos Erzsi tavaly lépett utoljára színpadra, utolsó szerepében, a Mici néni két élete című darabban 2010 óta láthatta a közönség a József Attila Színházban.

Galambos Erzsi 92 éves volt.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .