Elhunyt Lang Györgyi

Hosszú, méltósággal viselt betegség után, otthonában, barátai és családja körében, 66 éves korában, álmában elhunyt Lang Györgyi színésznő, énekesnő – írja a Borsonline.

Lang Györgyinél 28 éves korában diagnosztizáltak sclerosis multiplexet, ami miatt évek óta kerekesszékbe kényszerült. A Pa-dö-dö énekesnője ennek ellenére még hosszú ideig koncertezett, műsort vezetett.

1975-ben érettségizett a zuglói Radnóti Miklós Gimnáziumban. 20 évesen (1977) kezdte a Színház- és Filmművészeti Főiskolát. A diploma megszerzése (1981) után 1988-ig a Pécsi Nemzeti Színház tagja volt. 1988-ban Falusi Mariannal megalakították a Pa-Dö-Dő együttest.

Első fellépésük 1988-ban volt az Interpop fesztiválon. Egy évvel később kiadták első lemezüket Pa-Dö-Dő I. címen. 1990-ben nagy sikert aratott Kiabálj! című albumuk.


Címlapfotó:Készítette: Fekist – A feltöltő saját munkája, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=11479555

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .