Meghalt Jókai Anna író

A Fővárosi Önkormányzat is saját halottjának tekinti a hétfőn, életének 85. évében elhunyt Jókai Anna Kossuth Nagydíjas és Kossuth-díjas írót, a nemzet művészét.

„Jókai Anna a mi írónk volt, budapestieké, magyaroké, azokról a dolgokról szólt, amelyek mindenütt emberré teszik az embert, a lelki azonosságot megtalálva mindannyiunk szívéből szólt. Életútja erkölcsi minta, követendő példa volt, csendes jelenléttel mutatott értéket közösségünknek” – írta Tarlós István főpolgármester az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.
A főpolgármester felidézi, hogy az író sokrétű munkásságáért számos elismerést kapott, többek között a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjével, Prima Primissima közönségdíjjal és a Magyar Érdemrend nagykeresztjével is elismerték.
2012-ben Budapest díszpolgárává választották kiemelkedő írói munkásságáért, közéleti szerepéért, példamutató értékrendjéért és alkotó-nevelő tevékenységéért.
Jókai Annát a Fővárosi Önkormányzat mellett az MMA és a józsefvárosi önkormányzat is saját halottjának tekinti.
MTI

5080Meghalt Jókai Anna író

1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .