In Memoriam Haumann Péter

Haumann Péter a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Prima Primissima- és Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas, Érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.

2007-ben készítette vele ezt az interjút Friderikusz Sándor, akkor, amikor már a visszavonulását fontolgatta, amikor már jó ideje elszenvedte a mellőzöttséget, miközben pályája első 20-30 évében szinte mindenhol őt lehetett látni és hallani.

A beszélgetésben elpanaszolta, hogy egyes rendezők és kritikusok talán már ósdi színésznek tartják, de elsősorban nem is ez bántotta, hanem az, hogy nagyon átalakult a színházi élet, megszűnt a közös gondolkodás, ami azelőtt nagyon is jellemzője volt a színjátszásnak.

Az például egy percre sem érdekelte, hogy ő milyen jelentős színész, hiszen az összjátékot és annak hatását tartotta meghatározónak, nem az egyéni teljesítményeket. Pedig igenis nagy színész volt, akinek kijárt volna a sokkal méltóbb pályalezárás! A 2007-es interjúnkat Haumann Péternek emléket állítva tesszük közzé.

19010In Memoriam Haumann Péter

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .