Sírhely megváltások a BTI Rt. kezelésében lévő temetőkben

A BKM Nonprofit Zrt. BTI Temetkezési Divízió tulajdonában, illetve kezelésében lévő temetőkben található, 2021/2022. évi lejárati idővel rendelkező temetkezési helyek – ide értve a (jellemzően 1996/1997-ben betemetett, illetve újraváltott) hagyományos sírokat, sírboltokat, valamint a (jellemzően 2011/2012-ben betemetett, illetve újraváltott) urnafülkéket, urnasírokat, urnakriptákat – újraváltására.

Tekintettel arra, hogy a felhívási címben jelölt temetkezési helyek használati ideje lejárt, azokat – az érvényben lévő rendelkezésekben biztosított jogkörünknél fogva – újraváltásra meghirdetjük.

Felkérjük Tisztelt Ügyfeleinket, hogy akik a fenti temetkezési helyekkel kapcsolatosan intézkedni kívánnak, fáradjanak be az illetékes temetőirodába az érvényességi idő utolsó napjáig.

A koporsós sírhelyek lejárati ideje – eltérő megállapodás hiányában – az utolsó koporsós temetéstől számított 25 év, vagy az újraváltási számlán megjelölt dátum. A sírokba történő urna, illetve exhuma maradványok behelyezése a lejárati időt nem hosszabbítja meg!

Az urnafülkék, urnasírok, urnakripták esetén – eltérő megállapodás hiányában – az első megváltástól számít a 10 éves használati idő.

Kérjük a Tisztelt Hozzátartozókat, hogy lehetőségeikhez mérten próbálják meg a határidőn belül felkeresni irodáinkat, mert a lejárat után – a fennálló rendelkezések értelmében – az újra nem váltott temetkezési helyeket kiüríthetjük és értékesíthetjük.

Az újraváltás megtagadható, ha a temető tulajdonosa bizonyítja, hogy a területet átalakítja, vagy más célra kívánja felhasználni, illetve megtagadható, ha a temetési hely vagy síremlék nem felel meg a szabályzat előírásainak.

A sírhelyek lejárati évében a sírhely felett rendelkező postai úton értesítést kap, valamint ősztől az adott sírjelekre figyelmeztető jelölés kerül.

Levelezési címének változásáról kérjük értesítse Társaságunkat a szolgaltatas@btirt.hu címen!

BKM Nonprofit Zrt. BTI Temetkezési Divízió

Bővebb információval a temetőirodák szolgálnak,
illetve hívja a +36 80 200 611 telefonszámot.

 

A Budapesti Temetkezési Intézet célkitűzése, hogy folyamatos fejlesztésekkel könnyítse az ügyintézés menetét a lakosság részére.
Kérjük közreműködését az alábbi felmérés kapcsán, hogy megfelelően bővíthessük szolgáltatási területeinket.

Kérdőív kitöltése

Címlapfotó: Arold Péter (Új Köztemető)

16420Sírhely megváltások a BTI Rt. kezelésében lévő temetőkben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .