Halottak napja

A Budapesti Közművek temetkezési divíziója, a szakmai tevékenységét önálló keretek között folytató BTI a korábbi évekhez hasonlóan idén is gondoskodik arról, hogy a hozzátartozók méltó módon emlékezhessenek meg szeretteikről Budapesten a halottak napján.

Társaságunk a Farkasréti temető és az Új Köztemető bejáratát belülről az alkalomhoz illő, kegyeletteljes motívumokkal, fényfestéssel világítja meg, valamint közös mécsesgyújtást szervez a Farkasréti temetőben.

A BTI a halottak napi időszakban is biztosít lehetőséget a lejárt sírhelyek részletre történő újraváltására. Az ügyintézés menetéről a temetők hivatalos elérhetőségein és irodáiban kaphatnak tájékoztatást. Az ünnepkörre tekintettel a temetések október 28-tól november 2-ig szünetelnek.

A VÁRHATÓAN MEGNÖVEKVŐ ÜGYFÉLFORGALOM KISZOLGÁLÁSA ÉRDEKÉBEN OKTÓBER 28. ÉS NOVEMBER 2. KÖZÖTT A BTI ÜGYELETET TART A BUDAPESTI KÖZTEMETŐK IRODÁIBAN AZ ALÁBBIAK SZERINT:

  • október 28-29.: 07.30 – 17.00 óráig
  • október 30.-november 1.: 09.00 – 17.00 óráig
  • november 2.: 07.30 – 17.00 óráig

November 3-tól ismét a megszokott irodai nyitva tartás lesz érvényben. (15/2016-os Főv. Kgy. rendelet szerint).

A TEMETŐK NYITVA TARTÁSA AZ ALÁBBIAK SZERINT VÁLTOZIK.

  • október 25-27-ig: 07.00 – 18.00 óráig
  • október 28.-november 2. : 07.00 – 20.00 óráig

November 3-tól ismét a szokásos nyitvatartási rend lesz érvényben: 7.30 – 17.00 óráig.

A BTI a legnagyobb forgalmú Új Köztemetőben azzal is szeretné segíteni a látogatókat szeretteik sírjainak felkeresésében, hogy igény szerint október 31-től november 1-ig mikrobuszokkal segítik térítésmentesen a közlekedést. A mikrobuszok 8.00 és 17.00 óra között állnak rendelkezésre. A járványhelyzetre való tekintettel kérünk mindenkit, hogy a buszban viseljenek orrot és szájat eltakaró maszkot.

A kegyeleti helyszínek nyugalmának biztosítása érdekében Október 30-tól november 2-ig a temetőkbe gépjárművel behajtani tilos. Kivétel ez alól az Új Köztemető, ahova október 30. 07:00-tól november 2. 20:00 óráig díjmentesen lehet gépjárművel behajtani, – hogy a BTI ezzel is segítse a távol eső sírhelyek felkeresését az idősek számára is. .

További fontos tudnivaló, hogy az Uniós országokban érvényes mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkező látogatót szállító gépjárművek időkorlátozás nélkül hajthatnak be a temetőkbe, amennyiben ezt a sírkertek gyalogosforgalmának sűrűsége lehetővé teszi. Mozgásukban korlátozott látogatóinkat arra kérjük, hogy ezeken a napokon lehetőség szerint inkább a kisebb forgalmú délelőtti órákban keressék fel a temetőket.

Fentiek alól kivételt képez az Angeli úti és a Tamás utcai temető, ahol a sírkertek kis mérete miatt egyáltalán nincs lehetőség a gépjárműforgalomra.

A biztonságos temetőlátogatás, valamint a forgalom zavartalan lebonyolítása érdekében a BTI a temetőkben megerősített rendészeti szolgálatot biztosít, illetve a kerületi rendőrségi egységek, közterület-felügyelők és a polgárőrség tagjai is járőröznek a forgalmas napokon.

A BTI részt vesz az I. Országos mindenszentek napi mécses gyújtáson, melyet a Magyarországi Temetőfenntartók és Üzemeltetők Egyesülete szervez több városi temető csatlakozásával. 2021. november 1-jén 16.00-tól a Farkasréti temetőben a látogatók bevonásával közös mécses gyújtással teremtenek lehetőséget az együttes emlékezésre.

Halottak napja alkalmából a következő temetőkben kerül sor egyházi megemlékezésekre:

  • Angeli úti urnatemető november 01. 15:00
  • Cinkotai temető november 01. 14:00, 15:00
  • Megyeri úti temető november 01. 17:00
  • Óbudai temető november 01. 10:00, 2021. november 02. 10:00
  • Tamás utcai urnatemető november 01. 13:00

A járványhelyzetre tekintettel Társaságunk az elmúlt években megszokott csoportos, programokkal színesített megemlékezéseket idén nem tartja meg.

14170Halottak napja

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .