Elhunyt Hankiss Ágnes

Elhunyt Hankiss Ágnes, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának tagja, író, pszichológus, volt európai parlamenti képviselő.

A család tájékoztatása szerint Hankiss Ágnest kedden budapesti otthonában érte a halál 71 éves korában.
Az NMHH honlapján található életrajzi adatok szerint Hankiss Ágnes az ELTE Bölcsészettudományi Karán 1973-ban klinikai pszichológiából diplomázott, rá egy évre pedig bölcsészdoktori címet szerzett társadalom-lélektanból.
Ezt követően közel tíz évig társadalom-lélektant tanított alma matere jogtudományi karán.


1989-ben A Jövő Irodalmáért-díjat, 1992-ben József Attila-díjat kapott. 1990 és 1994 között képviselő a fővárosi önkormányzatban, ahol a kulturális, valamint az emberi jogi és kisebbségi bizottság tagja volt.


Az 1990-es évektől a 2000-es évek végéig a Magyar Rádió Közalapítvány, majd a Duna Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnökségének tagja, a magyar kultúra belgiumi bemutatkozását szolgáló, 1999-ben megrendezett Europalia Hungaria rendezvénysorozat kormánybiztosa, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület alelnöke és az általa alapított Károlyi Palota Kulturális Központ és a Hamvas Béla Kultúrakutató Intézet főigazgatója volt.


Hankiss Ágnes 2003 és 2008 között a Hír TV és az Echo TV több politikai beszélgetős magazinjának műsorvezetőjeként tevékenykedett. 2009 és 2014 között a Fidesz európai parlamenti képviselője volt, 2016 óta pedig a Nemzeti Közszolgálati Egyetem címzetes docense és a Terrorelhárítási Tanszék megbízott vezetője.
Hankiss Ágnest 2019 decemberében választotta meg a parlament a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa tagjának.

13910Elhunyt Hankiss Ágnes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .