emlékerdő

Békében a természettel

 

Végső nyughely egy erdei fa gyökereinél – számos ember számára lehet megnyugtató gondolat, de mégis mitől különbözik ez olyannyira jelenlegi temetkezési kultúránktól, meglévő temetőinktől?

A kegyeleti emlékerdő program egy olyan hazai kezdeményezés, amelyet a nyugat-európai országokban már évek óta sikeresen alkalmaznak. Az erdészetek által kijelölt területeken, a hozzátartozók az előzetesen kiválasztott erdei fa gyökereihez helyezik el az elhunyt hamvait, egy KÖRNYEZETBARÁT URNÁBAN.

A fa gyökerei a lebomló urnából és a hamvakból felszívják az értékes tápanyagokat. Mintegy metaforikusan fenntartva az élet örök körforgását, csodálatos emléket állítva az egykoron élőnek.

Országos nyilvántartási rendszer

Az emlékerdőkben az erdőgazdaságok és erdészeti szakemberek segítségével olyan operációs rendszert építünk ki, ahol a szakemberek által kijelölt erdőtagokon élő fákat egy országos nyilvántartási rendszerbe vesszük és a temetkezési irodákon keresztül a lakosság számára elérhetővé tesszük erdei búcsúztatások lebonyolításásra.

Fáink garantált védettséget élveznek a motoros fűrészekkel és a fatolvajokkal szemben, hiszen természetes kerítéssel körülhatárolt, táblákkal jól láthatóan megjelölt, folyamatos ellenőrzés alatt tartott terület. Így a kegyeleti szempontoknak megfelelő, környezetbarát szolgáltatást kínálhatunk ügyfeleink számára.

https://emlekerdo.hu/

12980Békében a természettel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .