Bogdán László temetése

Bogdán László, Cserdi polgármesterének gyászszertartása 2020. július 24-én pénteken délelőtt lesz a Baranya megyei falu temetőjében – tájékoztatta a család a RomNet-et.

Az ismert közszereplő búcsúztatását megelőzően pénteken délelőtt 10 órakor Cserdiben, a polgármesteri hivatal mögötti téren misét celebrálnak Bogdán László lelki üdvéért, majd 11 órakor cigány szokás szerint helyezik végső nyugalomra a helyi temetőben. Bogdán László gyászszertartását Beer Miklós nyugalmazott megyéspüspök celebrálja.

 

A család tájékoztatása szerint senkit nem kívánnak korlátozni abban a szándékában, hogy részt vegyenek a gyászszertartáson, az ismert közéleti személyiséget utolsó útjára elkísérje, de az a kifejezett kérésük, hogy a család gyászát tiszteletben tartva, a ravatalnál, Bogdán László koporsójánál csak a szűk családtagok tartózkodjon.

A szertartásról kép-, és hangrögzítéshez a család nem járul hozzá.

A család tájékoztatása szerint csütörtök este, a tragikus körülmények között 46 éves korában elhunyt polgármester lakóházánál cigány szokás szerinti virrasztást tartanak.

Bogdán László családjának közleménye!

Bogdán Lászlót gyászoljuk

Megrendülve, végtelen fájdalommal ezúton tudatjuk a világgal, hogy a gyász óráiban elzárkózunk mindennemű média és politikusi megkereséstől, kérdéstől, felajánlástól.

Lacit szerető Családja helyezi végső nyugalomra, a Családja és Barátai ajánlják Isten irgalmába lelkét, utolsó útján. Minden más hír hamis, kegyeletsértő, szégyenletes, és ellenkezik a gyászoló Család minden felajánlkozásra egyértelműen közölt akaratával.

Laci halálának körülményei a későbbiekben is kizárólag a Családra tartoznak. Aki méltón kíván emlékezni Őrá, kérjük, foglalkozzon az életével, aminek középpontjában küldetése állt: a cigány embereket is, ahogyan mindenkit megillető EMBERSÉG elérése, az egyenlő tisztelet munkával és emberi nagysággal, mindenek előtt a JÓSÁG-gal (lasipe) kivívása.

A gyászmisére 2020. július 24. napján, pénteken 10 órakor a cserdi polgármesteri hivatal mögötti téren kerül sor, majd 11 órakor helyezzük Őt örök nyugalomra a cserdi temetőben. Azt követően közösségi megemlékezést tartunk, melyen a felkért Barátok beszélnek. Minden nemű politikusi, vagy politikai megnyilvánulás elől elzárkózunk, mivel Laci szabad szellem volt, egyetlen pártnak vagy politikai családnak sem volt tagja. Egyik esemény sem média nyilvános. Kérjük ennek tiszteletben tartását.

12100Bogdán László temetése

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .