A magyarnarancs.hu kikérte az adatokat

Arold Péter

A koronavírus eddigi ideje alatti temetés megrendelések 2020 első negyedévében és az előző évek hasonlító adatai.

A fővárosi önkormányzat vagyonkezelője által felügyelt BTI január-februári adatai nagyrészt összhangban vannak a KSH által jelzett trenddel.

  • 2017. első negyedévében              4 816
  • 2018. első negyedévében              4 536
  • 2019. első negyedévében              4 566
  • 2020. első negyedévében              ‭4 141‬ temetést rendeltek meg.

Sőt, ha idén hónapokra lebontva nézzük az adatokat, akkor a 31 napos márciusban 168-cal kevesebb temetést rendeltek meg, mint a 29 napos februárban, illetve 163-mal kevesebbet, mint januárban.

Ennek egyik oka a temetésekre is kiható rendeletek, ahol csak a szűk családi körnek javasolják a szertartáson való részvételt. Természetesen a rokonok és barátok is szeretnék méltóan elbúcsúztatni halottjukat, de erre most kissebb a lehetőség.

Egy új kegyeleti szolgáltatás bukkant fel a piacon, mely lehetőséget biztosít a temetési szertartás élőközvetítésen keresztüli megtekintésre zárt csoportban, csak a hozzátartozók engedélyével.

A szolgáltatás abszolút kedvező áron érhető el és a budapesti, illetve Pest megyei temetkezési vállalkozók is ajánlhatják szolgáltatásukban.

11650A magyarnarancs.hu kikérte az adatokat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .