Január 25-én, szombaton 10 órakor temetik Szőnyi Erzsébetet

 Január 25-én, szombaton 10 órakor vesznek végső búcsút Szőnyi Erzsébet Kossuth-díjas zeneszerzőtől, karvezetőtől, zenepedagógustól, a nemzet művészétől, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagjától a Farkasréti temetőben – tudatta az MMA pénteken az MTI-vel.

Mint írják, a december 28-án, életének 96. évében elhunyt zeneszerzőt a katolikus egyház szertartása szerint búcsúztatják. Lelki üdvéért, a temetést követően 12 órakor mondanak engesztelő szentmisét a Krisztinavárosi Havas Boldogasszony Plébániatemplomban.
Az MMA méltatása szerint „Szőnyi Erzsébet a 20. és a 21. századi magyar zenei élet, a zenepedagógia és az alkotóművészet ikonikus alakja, akinek különlegesen gazdag életművét, szellemiségét és lelki erejét hazánk szellemi életének egyik tetőpontjaként tarthatjuk számon, és aki egész életében küldetésének tekintette Kodály
zenepedagógiai elveinek hirdetését”.
Szőnyi Erzsébetet az MMA, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Törökbálint Város Önkormányzata és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem saját halottjának tekinti.

 

10480Január 25-én, szombaton 10 órakor temetik Szőnyi Erzsébetet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .