Elhunyt Székhelyi József

71 éves korában elhunyt Székhelyi József. A Jászai Mari-díjas színművésznél tavaly novemberben diagnosztizálták a tüdőrákot. Kemoterápiás kezelést kapott, majd úgy tűnt, javul az állapota, nemrég viszont rossz hírt kapott: áttétes rákos sejteket találták a szervezetében.

A színművész azért vállalta fel a betegségét, mert erőt akart adni azoknak az embereknek, akik azt gondolják, hogy szégyellnivaló a betegségük.

A Heti Naplónak júliusban nyilatkozott, akkor Székhelyi elmondta, hogy pokolian fájnak a csontjai, a tüdeje pedig nem továbbítja az oxigént rendesen. „Azért vállaltam fel ezt a fajta nyilvánosságot, hogy erőt adjak a sorstársaimnak. A ráknak van egy nagyon sunyi tulajdonsága: az emberek azt hiszik, hogy csak mással történhet meg”– mesélte a színész Sváby Andrásnak.

Mint mondta, az a fajta szeretet, ami körülölelte az előadásait, kiváltotta számára a kemoterápiát, a sugárkezelését, a tablettát és a CT-t. Mint fogalmazott, ez olyan fajta puszi volt a nap végén, amely hihetetlen erőt adott neki a folytatáshoz.

Egyik legfontosabb támaszának 6 éves kislányát, Sárát tartotta, akinek fényképét mindig magánál hordta. „Óriási a felelősségem: suliba kell vinnem” – utalt a színész arra, hogy kislánya miatt muszáj lenne meggyógyulnia.

Arra a kérdésre, hogy van-e halálfélelme, egyértelmű nemmel válaszolt. „A haláltól nem szabad és nem érdemes félni”- mondta júliusban, majd hozzátette: a halálfélelem egy csacsiság: „megszületünk, és nem felnevetünk, hanem felsírunk, mert azt a hírt kaptuk, hogy jó, hogy itt vagy, Isten hozott, de sajnos véges”.

atv.hu

7390Elhunyt Székhelyi József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .