Felújítják a Nádorvárosi köztemetőt

A Győr-Szol Zrt. koordinálásában, Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának pénzügyi finanszírozásában folytatódik városunk legnagyobb köztemetőjének felújítása – írja a gyor.hu.

A Nádorvárosi köztemetőben megszépül a régi ravatalozó, új kandelábereket és lámpatesteket telepítenek a régi ravatalozó környezetében, valamint a külső kerítés egy részét is rendbe hozzák. A napokban kezdődő munkákról Radnóti Ákos és Dr. Somogyi Tivadar alpolgármesterek kedden tartottak sajtótájékoztatót a helyszínen.

Radnóti Ákos városüzemeltetésért felelős alpolgármester elmondta: folyamatosan szépülnek meg a város köztemetői. A Nádorvárosi köztemetőben közel egy éve zajlott a régi ravatalozó előtti terület térkövezése, ugyanakkor megújult az itt található nagyméretű, kör alakú virágágy is. 2016-ban folytatódik a sírkertben a fejlesztés. A régi ravatalozót már felállványozták, ahol szükséges kijavítják a falakon a vakolatot, az évek során a homlokzatra került vezetékeket a falba süllyesztik, lefestik a homlokzatot, egyes helyeken cserélik a nyílászárókat, az ablakok bádogozását teljes körűen megújítják, míg a Szauter út felől a bejárat új előtetőt kap. A ravatalozó környezetében lévő négy villanyoszlopot szebbre cserélik, ezzel együtt energiatakarékos és nagyobb fényt adó LED fényforrásokat szerelnek rájuk. A köztemető bejáratától az autószalon felé húzódó kerítés mintegy harminc méteres szakaszát újjá építik. A felsorolt beruházások nagyságrendileg huszonegy millió forintba kerülnek. A munkálatokat szeptember végéig kell befejeznie a kivitelezőnek.

Dr. Somogyi Tivadar alpolgármester a rendezvényen kiemelte: a Nádorvárosi köztemető régi bejáratánál, a kör virágágyba Hefter László Ferenczy díjas üvegművész alkotása kerül. A kaput formáló alkotás üvegből és kőből készül.

A fentieken túl a sírkert régi bejáratánál a nyilvános illemhelynél térköves járdát építettek, ugyanide új sorompót telepítettek, az új bejáratnál a kerítést harmincöt méteres szakaszon renoválják és szintén az új bejáratnál a befordulást biztosító utat szélesítik. A temető területén további utakat javítottak fel zúzott kővel. A hulladék elhelyezés esztétikusabbá tételét és az elszállítás megkönnyítését szolgálja az a harminc darab, egy köbméteres BOBR edény, amelyet a régiebbi hálós megoldás helyén találnak a temető látogatók. A gyűjtőkbe bio, azaz lebomló hulladék dobható.

A köztemető felújítások alatti üzemeltetéséhez kapcsolódóan a Győr-Szol Zrt. tájékoztatta a temetkezési cégeket, hogy tervezetten augusztus első és második hetében a Nádorvárosi köztemetőben temetés csak az új ravatalozóba szervezhető. A későbbiekben a beruházás előrehaladásának ütemében lesz látható a régi ravatalozó használatba vételének időpontja. További információval, illetve egyeztetési lehetőséggel a temetőgondnokok a megszokott módon a hozzátartozók rendelkezésére állnak. A Győr-Szol Zrt. megköszöni a hozzátartozók türelmét, megértését.

9670Felújítják a Nádorvárosi köztemetőt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .