Elhunyt Somló Tamás

68 évesen, hosszan tartó betegség után meghalt Somló Tamás énekes, zeneszerző. Legnagyobb sikerei az LGT-hez kötődnek, de korábban az Omega együttes tagja is volt, később szólólemezeket adott ki. Dolgozott artistaként, zenebohócként, játszott basszusgitáron, klarinéton, szaxofonon, szájharmonikán, több filmhez szerzett zenét. 56 évesen szerzett jogi diplomát az ELTE-n, három éve pedig beült a Voice zsűriszékébe.

Somló Tamás (Budapest, 1947. november 17. – Budapest, 2016. július 19.) énekes, basszusgitáros, szaxofonos, dalszerző, artista és jogász. Legismertebb a Locomotiv GT énekeseként, és több sikeres dal szerzőjeként.

A Práter utcai Általános Iskolában tanult, amelynek zenetagozatára íratták be, ahol hegedűt tanult.

Később Heinemann Sándornak, a Royal Orfeum tulajdonosának hatására került az Állami Artistaképzőbe, ahol zsonglőr, akrobatika, tánc, balett, pantomim és karate volt a tananyag. Artistaként körbeutazta a világot a Luxor nevű csoportjával. 2004-ben az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán szerzett diplomát.

Elsősorban a Locomotiv GT énekeseként, basszusgitárosaként, szaxofonosaként ismert, de korábban rövid ideig az Atlasznak, ezt követően az Omegának és más együtteseknek is tagja volt. Több szólólemeze is megjelent. Sikeres dalok szerzője. A legismertebbek: Álomarcú lány; Ülök a járdán; Valamit mindig valamiért; Boogie a zongorán; Primadonna; Nagyon kell, hogy szeress; Annyi mindent nem szerettem még.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .