LE-GYEN Kft

lezsak_zsolt_legyenkftLezsák Zsolttal beszélgetek, a LE-GYEN Kft üzemvezetõjével, ebben a szép új irodában, mely a cég beruházásán keresztül valósulhatott meg. Engedjék meg, a Kedves olvasók, hogy a beszélgetés tegezõ viszonyban folytatódjon, hiszen kapcsolatunk több évre nyúlik vissza.

Arold Péter: Köszöntelek kedves Zsolt! Mióta foglalkozik a cégetek koporsógyártással?

Lezsák Zsolt: Szervusz, köszöntelek én is téged Péter. 1996 óta foglalkozunk kegyeleti termék gyártásával. A Kft az óta két telephelyen dolgozott, 7 évvel ezelõtt költöztünk vissza erre a telephelyre Tamásiba. Elõször, csak belföldre, illetve belföldi cégek kiszolgálásával foglalkoztunk. Ezt követõen Németország és Franciaország felõl kaptunk megrendeléseket. A francia oldalról két cég felé is szállítottuk termékeinket, valamint Írországi kapcsolatokkal is rendelkeztünk. Jelen pillanatban 25 fõvel dolgozunk itt Tamásiban és magyar, szlovák, szlovén illetve német piacra szállítunk. Továbbra is tárgyalásokat folytatunk a régi francia partnerrel, amely jelen pillanatban az árról szól, de nem akarjuk elsietni a dolgot, hiszen mint ahogy azt az üzemcsarnok avatásán is mondtam, szoros kapcsolatunk van Thomas Pludra Úrral, a Pludra Frankfurt Gmbh tulajdonosával aki a napokban jelentette be, hogy megrendelését megduplázza, amibõl kiderült, annyi munkánk lesz, hogy szerencsére bõvíthetjük csapatunk létszámát és új kollegákat kell felvennünk.

 

Arold Péter: A befektetés Uniós támogatásból, magánerõbõl, vagy esetleg partneri segítségbõl valósult meg?

Lezsák Zsolt: Igen, a beruházás Uniós segítségbõl valósult meg, két project futott párhuzamosan egymás mellett, volt egy csarnoképítés és gépberuházás, amire az Uniótól 52 millió forintot nyertünk pályázat útján, továbbá volt egy másik pályázat, melynek alapfeltétele az volt, hogy csökkent munkaképességû alkalmazottakat kell alkalmaznunk, erre szerzõdtünk mi a munkaügyi központtal és ott 12 és félmilliónyi forint gépberuházási támogatást kaptunk. Ez a gondolat már régóta az elképzeléseink közé tartozott és most szerencsére találtunk hozzá egy pályázati lehetõséget is. A jövõ hónaptól már 3 dolgozót fogunk ennek megfelelõen szerzõdtetni és õk már kimondottan csökkent munkaképességûeknek való munkában fognak dolgozni.

Arold Péter: Ilyenkor merül fel bennem a kérdés, hogy most elértétek ezt a pontot 2012-re, van e további elképzelésetek a jövõvel kapcsolatban?

Lezsák Zsolt: Igen, a jövõvel kapcsolatban vannak terveink, bár kisebb elképzelések annál, amit most megvalósítottunk, mert ez a mostani projekt hitelállományunkat és anyagi helyzetünket egy kissé kimerítette, de tervezzük a telephely régi csarnokainak a felújítását és egy-két gép beszerzéséhez is szeretnénk pályázat útján támogatást nyerni.

Arold Péter: Kedves Zsolt! Köszönöm a riportot és további sikeres munkát kívánok a LE-GYEN Kft-nek!

Lezsák Zsolt: Köszönöm, és azt is, hogy eljöttetek.

Arold Péter —temetkezés-info

Fotó: Arold Tamás

2012. szeptember 29.

1560LE-GYEN Kft

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük