Vasárnap életének 66. évében, tragikus körülmények között elhunyt Csjef Sándor egykori Európa-bajnok magyar ökölvívó.

csjef-sandor 66. évében, tragikus körülmények között elhunyt Csjef Sándor egykori Európa-bajnok magyar ökölvívó.

Csjef Sándor 12 évesen, Zuglóban kezdett bunyózni, majd az Újpesti Dózsa ökölvívója lett, nevelőedzője Dobronay Pál, edzője Kellner Ferenc. Legjobb eredményei között megemlítendő a miskolci junior Európa-bajnoki ezüstérem (1970), a belgrádi felnőtt Eb-aranyérem (1973). Egy évvel később magyar bajnok lett nagyváltósúlyban, 1970-től 1974-ig magyar válogatott volt.

Csjef a sportág egyik legellentmondásosabb személyisége, aki a legtöbb szakember egybehangzó véleménye szerint sokkal többre kellett volna, hogy vigye,  de mivel nem mindig a legsportszerűbb életmód jellemezte az életvitelét, sok-sok girbe-gurba kanyar eredményeként olimpiára sem sikerült kijutnia.
Forrás: Facebook

Pár éve még edzősködött, de már azzal is felhagyott. Azt mondta a 65. születésnapján készült interjúban, hogy időnként még focizgat, ez volt a végső kapcsolata a sporttal.

Abban az időben, amikor pályája csúcsán volt, szintén nagyon kedvelte a labda kergetését, sokak szerint ügyesen bánt a bőrrel is. Elmesélte, hogy családi élete megfeneklése nyomán – két házasság – sok más jól megérdemelt serlege társaságában az Európa-bajnoki aranyérme is odaveszett.

Élete több kudarca mellett az egyik legmeghatározóbbnak azt tartotta, hogy a profi világ megismeréséről, annak kihívásairól lemaradt. A régi bunyósokkal nem tartotta a kapcsolatot, ez alól csak egykori csapattársa, Gedó György volt a kivétel. Mi más is volt a kedvenc városa, mint Belgrád, ahol a csillagokkal teletűzdelt Aranykesztyű tornát nyerte a müncheni olimpia évében, majd egy évre rá ugyanonnan az Európa-bajnoki aranyat is hazahozta.

720Vasárnap életének 66. évében, tragikus körülmények között elhunyt Csjef Sándor egykori Európa-bajnok magyar ökölvívó.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .