Információ a sírhely lejáratokról Budapesten

A Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. tulajdonában, illetve kezelésében lévő temetőkben található, 2018. évi lejárati idővel rendelkező temetkezési helyek – ide értve a (jellemzően 1993-ban betemetett, illetve újraváltott) hagyományos sírokat, sírboltokat, valamint a (jellemzően 2008-ben betemetett, illetve újraváltott) urnafülkéket, urnasírokat, urnakriptákat – újraváltására.

Tekintettel arra, hogy a felhívási címben jelölt temetkezési helyek használati ideje lejárt, azokat – az érvényben lévő rendelkezésekben biztosított jogkörünknél fogva – újraváltásra meghirdetjük.

Felkérjük tisztelt Ügyfeleinket, hogy akik a fenti temetkezési helyekkel kapcsolatosan intézkedni kívánnak, fáradjanak be az illetékes temetőirodába az érvényességi idő utolsó napjáig.

 

FONTOS INFORMÁCIÓ!

A koporsós sírhelyek lejárati ideje – eltérő megállapodás hiányában – az utolsó koporsós temetéstől számított 25 év, vagy az újraváltási számlán megjelölt dátum. A sírokba történő urna, illetve exhuma maradványok behelyezése a lejárati időt nem hosszabbítja meg!

Az urnafülkék, urnasírok, urnakripták esetén – eltérő megállapodás hiányában – az első urna elhelyezésétől számít a 10 éves használati idő. Pótdíj fizetés esetén a 10 éves használati idő az utolsó urna behelyezéstől számítandó.

Kérjük a Tisztelt Hozzátartozókat, hogy lehetőségeikhez mérten próbálják meg a határidőn belül felkeresni irodáinkat, mert a lejárat után – a fennálló rendelkezések értelmében – az újra nem váltott temetkezési helyeket kiüríthetjük és értékesíthetjük.

Az újraváltás megtagadható, ha a temető tulajdonosa bizonyítja, hogy a területet átalakítja, vagy más célra kívánja felhasználni, illetve megtagadható, ha a temetési hely vagy síremlék nem felel meg a szabályzat előírásainak.

BUDAPESTI TEMETKEZÉSI INTÉZET ZRT. Igazgatósága

 

Bővebb információval a temetőirodák szolgálnak,
illetve hívja a +36 80 200 611 telefonszámot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .