Temetőjáratok 2016 Halottak Napja

Mindenszentek és halottak napja miatt a BKK idén is rendkívüli, sűrűbben és nagyobb kapacitással közlekedő járatokkal segíti a temetők gyorsabb, kényelmesebb megközelítését. Egyes temetői járatok már az október 22-23-i hétvégén is gyakrabban indulnak, a jelentősebb sűrítések azonban az október végi – november eleji hosszú hétvégén lépnek életbe. A hozzátartozóik, ismerőseik nyughelyét meglátogatóknak a várhatóan rendkívül nagy gépkocsiforgalom miatt érdemes az egyéni közlekedés helyett a rendes és rendkívüli közösségi közlekedési járatokat, azok közül is az Új köztemető és a Farkasréti temető felé a kötöttpályás villamosjáratokat használni a sírkertek megközelítésére. Október 29-én nyitástól november 1-én zárásig gépjárművel csak az Új köztemetőbe és a Fiumei úti Nemzeti Sírkertbe lehet behajtani. A többi temetőben tilos az autóforgalom, csak a mozgáskorlátozottak hajthatnak be a temetők területére.

Sűrített járatok a temetői közlekedés gyorsabbá tétele érdekében

November 1-jén (kedd), Mindenszentek napján, valamint az ezt megelőző napokon – a korábbi évek tapasztalatai alapján – megnövekedett forgalom várható a fővárosi temetők környékén. A sírkerteket érintő közösségi közlekedési járatok az október 22-23-i hétvégén, valamint október 27-e (csütörtök) és november 1-je (kedd) között a szokásosnál sűrűbben indulnak, emellett 27-étől rendkívüli járatok is közlekednek a fővárosban a temetők gyorsabb és kényelmesebb elérése érdekében. Az Új köztemetőhöz és a Fiumei úti sírkerthez 28B jelzéssel indul villamos idén is, míg a Farkasréti temető megközelítését a máskor is közlekedő járatokon kívül a 8B, a Megyeri temetőét a 30B, az Erzsébeti temetőét a 36B, az Új köztemetőét a 68B, a Csepeli temetőét a 38B, a Budafoki temetőét a 158B, az Óbudai temetőét pedig a 218B rendkívüli buszjárat segíti. A 38B, 158B és 218B buszjáratokon elsőajtós felszállási rend lesz érvényben, azaz a buszon a járművezetők ellenőrzik a felszállás előtt, hogy az utas rendelkezik-e érvényes jeggyel vagy bérlettel. Az utasok igény esetén – 450 forintért – a járművezetőnél is vásárolhatnak vonaljegyet.

Október 31-én (hétfőn) a nappali járatok a szombati, november 1-jén (kedden) a munkaszüneti napi, illetve ünnepnapi menetrend szerint közlekednek.

temeto_alt_2016

Új köztemető

Közösségi közlekedés

Az Új köztemető megközelítésére a BKK a Blaha Lujza tér M-től induló 28-as, 37-es, valamint a rendkívüli járatként a Keleti pályaudvar M és az Új köztemető között közlekedő 28B villamost, a Kőbánya-Kispest metróállomástól pedig a 68-as, valamint a rendkívüli járatként indított 68B autóbuszt ajánlja. Az Új köztemetőtől a 28-as és a 28B villamos október 29-től november 1-ig 6 perces közös követési idővel indul a Blaha Lujza tér M illetve Keleti pályaudvar M felé. A rendkívüli 68B buszjárat Kőbánya-Kispest és az Új köztemető között segíti a 68-as busz forgalmát.

3-as villamos

A 3-as villamos november-1-jén (kedden) napközben a megszokottnál sűrűbben, 7-8 percenként közlekedik.

28-as villamos és 28B rendkívüli villamosjárat

Október 29-étől (szombattól) november 1-ig (keddig) az Új köztemető érintésével az Izraelita temetőhöz közlekedő 28-as villamos a szokásosnál sűrűbben indul. A Keleti pályaudvar M és az Új köztemető között emellett 28B jelzéssel rendkívüli villamosjárat biztosít kényelmesebb, gyorsabb eljutási lehetőséget ugyanebben az időszakban. A két villamosjárat gyakori közös követési idejével 6 percenként indul egy-egy villamos a sírkerthez.

37-es villamos

A 37-es villamos október22-én (szombaton), 23-án (vasárnap), valamint 27-étől (csütörtöktől) november 1-jéig (keddig) napközben is közlekedik: 22-23-án 15 percenkénti, 29-étől 1-jéig 6 percenkénti indulással. A 37A villamos ugyanezen a napokon csak hajnalban, reggel és este közlekedik, napközben a 37-es villamossal lehet utazni.

68-as autóbusz

A várható nagy forgalomra való tekintettel a 68-as buszon megnövekedhet a menetidő, kérjük, ezt vegyék figyelembe az utazásuk megtervezésekor.

68B rendkívüli buszjárat

Október 29-étől (szombattól) november 1-jéig (keddig) az Új köztemetőhöz rendkívüli autóbusz indul 68B számjelzéssel. A járat október 29-én (szombaton) és 31-én (hétfőn) délelőtt 10, délután 15 percenként, 30-án (vasárnap), és november 1-jén (kedden) napközben 15 percenként közlekedik Kőbánya-Kispest M és az Új köztemető között, az alábbi megállóhelyek érintésével:

  • Kőbánya-Kispest M: a 193E autóbuszok megállóhelye;
  • Simonyi Zsigmond utca: a 68-as, a 93-as, a 93A, a 148-as és a 151-es autóbusz megállóhelye,
  • Sós utca: a 68-as, a 93-as, a 93A, a 148-as és a 151-es autóbusz megállóhelye,
  • Kőbánya-Kispest M: a 68-as és a 151-es autóbusz megállóhelye,
  • Felüljáró (Gyömrői út): a 68-as, a 85-ös, a 98-as és a 151-es autóbuszok megállóhelye;
  • Gergely utca (Sibrik Miklós út): a 68-as, a 85-ös és a 117-es autóbuszok megállóhelye;
  • Szövőszék utca: a 68-as és a 117-es autóbuszok megállóhelye;
  • Újhegyi sétány: a 68-as, a 85-ös, a 85E és a 117-es autóbusz megállóhelye;
  • Tavas utca: a 68-as, a 85-ös, a 85E és a 117-es autóbusz megállóhelye;
  • Újhegyi út, Sportliget: a 68-as autóbusz megállóhelye;
  • Maglódi út: a 68-as autóbusz megállóhelye;
  • Új köztemető, végállomás (le és felszállóhely): a körforgalom előtt, az Újhegyi úton
  • Maglódi út: a 68-as busz megállóhelye;
  • Újhegyi út, sportliget: a 68-as, 185-ös busz megállóhelye;
  • Újhegyi sétány: a 68-as, 85-ös busz megállóhelye;
  • Sibrik Miklós út: a 68-os, 85-ös busz megállóhelye;
  • Szövőszék utca: a 68-as busz megállóhelye;
  • Gőzmozdony utca: a 68-os, 85-ös busz megállóhely;
  • Gergely utca (Sibrik Miklós út): a 68-os, 85-ös busz megállóhelye;
  • Felüljáró: a 68-os, 85-ös busz megállóhelye;
  • Kőbánya-Kispest M: a 85-ös és a 98-as busz leszállóhelye.

95-ös autóbusz

A 95-ös busz október 29-étől (szombattól) november 1-jéig (keddig) napközben a megszokottnál sűrűbben, 7-8 percenként közlekedik. A  Felsőcsatári köz végállomás felé tartó buszok, a Harmat utca – Újhegyi út útvonalon érik el a temetőt, az útvonalváltozás miatt nem érintik a Kada utca/Maglódi út, a Kada utca/Mádi utca, a Bajcsy-Zsilinszky kórház, a Venyige utca és a Sírkert út megállóhelyet. A terelt vonalszakaszon a 95-ös buszra az alábbi megállókban lehet felszállni:

  • Lavotta utca: a 85-ös és a 85E busz megállóhelye,
  • Sibrik Miklós út: a 85-ös busz megállóhelye,
  • Újhegyi sétány: a 68-as, a 85-ös, a 85E és a 117-es busz megállóhelye,
  • Tavas utca: a 68-as, a 85-ös, a 85E és a 117-es busz megállóhelye,
  • Újhegyi út, Sportliget: a 68-as busz megállóhelye,
  • Maglódi út: a 68-as busz megállóhelye,
  • Új köztemető: az Újhegyi úton a körforgalom előtt.

202E autóbusz

A várható nagy forgalomra való tekintettel a 202E buszon megnövekedhet a menetidő, az egyenletes buszközlekedés érdekében az alacsonypadlós járművek indulási időpontjai megváltozhatnak. A vonalon a négynapos hétvége minden napján csuklós buszok közlekednek.

Közúti közlekedés

Az Új köztemető környékén október 29-én (szombaton) 0 órától november 1-jén (kedden) 24 óráig ideiglenes forgalmi rend lép életbe:

  • A temetőt gépjárművel megközelíteni csak a Maglódi út és a Felsőcsatári út felől lehetséges. A temetőbe személyautóval bejutni a Maglódi út-Korányi Frigyes utca–Kozma utca útvonalon a főbejáraton és a Maglódi út–Korányi Frigyes utcai mellékbejáraton lehet, továbbá a Felsőcsatári út–Kozma utca útvonalon.
  • A Jászberényi út felől érkezők terelőúton, csak a Jászberényi út—Indóház utca—Maglódi út—Korányi Frigyes utca terelőútvonalon keresztül juthatnak el a temetőig. A kerülőutat ideiglenes forgalomtechnikai jelzések is mutatják.
  • Gépjárművel leparkolni csak a temetőn belül lehet, ami ezeken a napokon ingyenes.
  • Megállási tilalmat rendelnek el a Sírkert út mindkét oldalán a Maglódi út és a Kozma utca között, valamint a Kozma utca mindkét oldalán az Álmos utca és a körforgalom között.
  • A temetőt gépjárművel elhagyni csak a főbejáraton keresztül lehetséges az ezeken a napokon egyirányú Sírkert úton (amely ideiglenesen egyirányú a Maglódi út felé) vagy az Újhegyi úton.
  • A Kozma utca Jászberényi út—körforgalom közötti szakaszát mindkét irányban, valamint az Újhegyi utat a Maglódi úttól a temető bejárata felé a közösségi közlekedésnek tartják fenn.

A forgalmat a fenti időszakban rendőrök és polgárőrök irányítják, egyúttal segítik a Kozma utca lezárt szakaszán az ott lakó célforgalom beengedését.

Farkasréti temető

Közösségi közlekedés

A Farkasréti temető leggyorsabban a Széll Kálmán tér M és a Déli pályaudvar M felől az 59-es villamossal, a belvárosból és Gazdagrétről pedig az Astoria M és a Ferenciek tere M érintésével közlekedő 8E autóbusszal lehet megközelíteni; az utóbbi buszvonalon a Keleti pályaudvartól induló 8B rendkívüli buszjárat is segíti a gyorsabb eljutást a temetőhöz. Újbuda-központ M, illetve Szentimreváros felől az 53-as autóbusszal célszerű utazni.

59-es villamos

A Farkasréti temető kényelmesebb megközelítése érdekében az 59-es villamos napközben a megszokottnál sűrűbben közlekedik:

  • október 22-én (szombaton), 23-án (vasárnap), 29-én (szombaton), 30-án (vasárnap) és 31-én (hétfőn) 8-9 percenként,
  • november 1-jén (kedden) 6 percenként.

8E és 8B autóbusz

A 8E autóbusz vonalán a 8B jelzéssel a Keleti pályaudvar M és Kelenföld vasútállomás M között közlekedő rendkívüli buszjárat is segíti a Farkasréti temető megközelítését.

53-as autóbusz

Az 53-as autóbusz október 27-étől (csütörtöktől) november 1-jéig (keddig) napközben a megszokottnál sűrűbben, 7-8 percenként közlekedik.

Közúti közlekedés

A Farkasréti temetőhöz vezető alábbi útvonalakon megállási tilalmat vezetnek be október 28-án (pénteken) 7 órától november 2-án (kedden) 20 óráig:

  • a Hegyalja úton a Liptó utca és a Németvölgyi út között mindkét oldalon,
  • a Németvölgyi úton a Hegyalja út és a Brassó utca között mindkét oldalon,
  • az Érdi úton a Márton Áron tér és a Németvölgyi út között mindkét oldalon,
  • valamint a Márton Áron téren.

Budafoki temető

Közösségi közlekedés

A Budafoki temető az 58-as, a 158-as, a 250-es és a 250B buszjárattal közelíthető meg. Október 29-étől (szombattól) november 1-jéig a fentieken kívül rendkívüli buszjárat is indul 158B jelzéssel a Savoya Park és a Budafoki temető között a 158-as busz vonalán, október 29-én (szombaton) és 31-én (hétfőn) délelőtt 10, délután 7-8 percenként, október 30-án (vasárnap) és november 1-jén napközben 7-8 percenként.

Közúti közlekedés

Október 29-e (szombat) 0 óra és november 1-je (kedd) 24 óra között feloldják a megállási tilalmat a Nagy Kőbánya utcán.

Október 29-én (szombaton) 6 órától november 1-jén (kedd) 20 óráig a Gádor utca felé egyirányúsítják a Debrő utcát és a Víg utcát.

Csepeli temető

38-as, 38A, 138-as, 238-as, 278-as és 38B autóbusz

A Csepeli temetőhöz megszokott menetrendjük szerint közlekedő 38-as, a 38A, a 138-as, a 238-as és a 278-as autóbusz mellett 38B számjelzéssel rendkívüli járat indul a 38-as buszvonal Csepel, Szent Imre tér és a Hárosi Csárda közötti szakaszán

  • október 27-én (csütörtökön) és 28-án (pénteken) 30 perces,
  • október 29-én (szombaton), 30-án (vasárnap) és 31-én (hétfőn), november 1-jén 7-8 perces járatsűrűséggel.

Megyeri temető

Közösségi közlekedés

A Megyeri temető megközelítéséhez a 30-as, a 30A, a 122-es és a 147-es autóbusz mellett ajánljuk a 30B jelzésű rendkívüli buszjárat igénybe vételét is, amely a 30-as busz vonalán Újpest-Központ M és Megyer, Szondi utca között jár, október 27-től (csütörtöktől) november 1-jéig (hétfőig) napközben 10 percenként, 29-es és 1-je között csuklós buszokkal.

Közúti közlekedés

Október 29-én (szombaton) 0 órától november 1-jén (kedd) 24 óráig a IV. kerületi Megyeri úton a Szondi utca és a Reviczky utca között a temető oldalán feloldják a megállási tilalmat.

Óbudai temető

160-as, 260-as, 260A autóbusz

Az Óbudai temetőt is érintő, Óbudai rendelőintézettől induló 160-as, 260-as és 260A autóbusz közös szakaszán (az Óbudai rendelőintézet és Óbudai temető között) október 29-étől (szombattól) november 1-jéig napközben a megszokottnál sűrűbben, 10 percenként követik egymást a buszok. A 160-as, 260-as és a 260A vonalakon ebben az időszakban csuklós buszok viszik az utasokat.

118-as, 218-as, 218B autóbusz

Október 27-e (csütörtök) és november 1-je (kedd) között 218B számjelzéssel rendkívüli autóbuszjárat közlekedik a Szentlélek tér H és az Óbudai autóbuszgarázs között az Óbudai temető érintésével, amely a H5-ös HÉV felől biztosítja a sírkert elérhetőségét. A buszjárat 5-10 perces sűrűséggel közlekedik és a megszokott rend szerint induló 118-as és 218-as autóbusszal együttesen az Óbudai temetőbe látogatók számára sűrű, 10 percenkénti eljutási lehetőséget biztosít.

Pesterzsébeti temető

Közösségi közlekedés

52-es villamos

A Pesterzsébeti temetőhöz közlekedő 52-es villamos október 29-étől (szombattól) november 1-jéig (keddig) napközben a megszokottnál sűrűbben, 10 percenként indul.

135-ös autóbusz

A 135-ös autóbusz október 29-e (szombat) és november 1-je (kedd) között a megszokottnál sűrűbben, 30 percenként közlekedik. November 1-jén az Auchan Soroksár zárva tart, ezen a napon a buszjárat Soroksár, Kertvárosi körútig közlekedik.

36-os és 36B autóbusz

Október 29-e (szombat) és november 1-je (kedd) között napközben a Gubacsi út / Határ út és a Jahn Ferenc Kórház között 36B számjelzéssel rendkívüli járat közlekedik a 36-os busz tehermentesítésére. Az autóbusz napközben 15 percenként indul, a 36-os autóbusszal közös szakaszon a két járat együtt 7-8 perces követést biztosít. A 36-os autóbusz vonalán a négynapos hétvége minden napján nagyobb befogadóképességű, csuklós autóbuszok közlekednek.

Közúti közlekedés

Október 29-én (szombaton) 6 órától november 1-jén (kedden) 20 óráig ideiglenes forgalmi rend lép életbe a Pesterzsébeti temetőnél:

  • A temetőt gépkocsival csak a Tartsay út felől lehetséges megközelíteni.
  • A sírkertet gépjárművel elhagyni a Temető soron az Alsó határút felé, valamint a Temető sor—Vastű utca útvonalon a Külső Vörösmarty út felé lehet.
  • A Külső Vösörmarty utcát az Alsó Határ út és a Tartsay utca között csak a közösségi közlekedési járatok vehetik igénybe.

Emellett már október 28-án (pénteken) 7 órától november 2-án (szerdán) 20 óráig a Tartsay utcában a Nyír utca—Temető sor között mindkét oldalon megállási tilalom lép életbe. Ugyancsak tilos lesz megállni Vasfű utca mindkét oldalán a Temető sor és a Külső Vörösmarty utca között, a Temetősor utca mindkét oldalán a Tartsay utca és a Vasfű utca között, valamint a Külső Vörösmarty utcában az Alsó Határ út és a Tartsay utca között.

Kispesti temető

Közösségi közlekedés

42-es villamos

A Kispesti temetőhöz közlekedős 42-es villamos október 22-én (szombaton), 23-án (vasárnap), 29-én (szombaton), 30-án (vasárnap), 31-én (hétfőn) és november 1-jén (kedden) napközben a megszokottnál sűrűbben, 10 percenként jár.

93-as, 93A autóbusz

A 93A autóbusz október 29-én (szombaton), 30-án (vasárnap) és 31-én (hétfőn) délután a megszokottnál sűrűbben, 20 percenként, november 1-jén (kedden) pedig napközben folyamatosan 20 percenként közlekedik.

194-es, 194B autóbusz

Október 30-án (vasárnap) és november 1-jén (kedden) a megszokottnál sűrűbben, a szombati menetrend szerint közlekedik.

Közúti közlekedés

A Kispesti temetőhöz vezető alábbi útvonalakon megállási tilalmat rendelnek el október 28-án (pénteken) 7 órától november 1-jén (kedden) 20 óráig:

  • a Kassa utcában a Kolozsvár utca és a Pozsony utca között,
  • a Kolozsvár utca mindkét oldalán a Kassa utca és a Hárs utca között,
  • a Darányi Ignác utca mindkét oldalán a Csapó utca és a Kolozsvár utca között.

Október 29-én (szombaton) 6 órától november 1-jén (kedden) 20 óráig lezárják a Temető közt.

Kispesti öreg temető

99-es és 151-es autóbusz

A felsorolt buszjáratok megszokott menetrendjük szerint közlekednek.

Pestszentlőrinci temető

Közösségi közlekedés

93-as, 93A autóbusz

A 93A autóbusz október 29-én (szombaton), 30-án (vasárnap) és 31-én (hétfőn) délután a megszokottnál sűrűbben, 20 percenként, november 1-jén (kedden) pedig napközben folyamatosan 20 percenként közlekedik.

182-es, 184-es autóbusz

A Pestszentlőrinci temető könnyebb megközelítése érdekében a 182-es és a 184-es busz október 29-én (szombaton), 30-án (vasárnap), 31-én (hétfőn) és november 1-jén (kedden) napközben a megszokottnál sűrűbben, 7-10 percenként indul.

198-as, 217-es, 217E, 282E, 284E autóbusz

A Pestszentlőrinci temető a felsorolt, megszokott menetrendjük szerint közlekedő buszjáratokkal is megközelíthető, azonban a felsorolt gyorsjáratok csak munkanapokon közlekednek.

Közúti közlekedés

Október 29-én 6 órától november 1-jén 20 óráig lezárják a Reményik Sándor utcát.

Cinkotai temető

Közösségi közlekedés

92-es és 92A autóbusz

A Cinkotai temető kényelmesebb megközelíthetősége érdekében a 92-es autóbusz mellett október 30-án (vasárnap), 31-én (hétfőn) és 1-jén (kedden) napközben a 92A buszjárat is közlekedik, a két buszjárat közösen 7-8 perces járatsűrűséget biztosít. November 1-jén (kedden) a 92A buszjárat csak a Kistarcsa kórház H megállóig jár, napközben a megszokottnál sűrűbben, 7-8 percenként.

Közúti közlekedés

Október 29-én (szombaton) 6 órától november 1-jén (kedden) 20 óráig lezárják a Simongát utcát a Szabadföld út és a Tátraszirt sor között.

Rákospalotai temető

Közösségi közlekedés

130-as autóbusz

A 130-as autóbusz vonalán a megszokottól eltérően október 29-e (szombat) és november 1-je (kedd) között nagyobb befogadóképességű, csuklós autóbuszok közlekednek.

196-os és 196A, 224-es és 231-es autóbusz

A Rákospalotai temető a felsorolt járatokkal is megközelíthető. A gyorsabb utazás érdekében a menetrend szerint közlekedő 196-os busz mellett napközben sűrűbben indul a 196A járat: október 27-én (csütörtökön) és 28-án (pénteken) napközben 7-8 percenként, október 29-étől (szombattól) november 1-jéig (keddig) 8-9 percenként.

Közúti közlekedés

A Rákospalotai temetőnél október 28-án (pénteken) 7 órától november 2-án (szerdán) 20 óráig a Zala György u. mindkét oldalán megállási tilalom lesz érvényben.

Budakeszi temető

22A, 222-as autóbusz

A Budakeszi temető könnyebb megközelíthetősége érdekében a 22A autóbusz október 29-étől (szombattól) november 1-jéig (keddig) napközben a megszokottnál sűrűbben, 5-10 percenként indul.

A 222-es autóbusz szintén gyakrabban, napközben 15 percenként közlekedik ebben az időszakban. A sírkert könnyebb elérhetősége érdekében a buszok október 22-e (szombat) és november 1-je (kedd) között ideiglenesen megállnak a Budakeszi temető főbejáratától mintegy 70 méter gyalogtávolságra is.

Nagytétényi temető

33-as, 113-as, 113A és 133E autóbusz

A Nagytétényi temető megközelítésére alkalmas 33-as, a 113-as, a 113A és a 133E busz megszokott menetrendje szerint közlekedik. A 33-as vonalon a négynapos hétvége minden napján nagyobb befogadóképességű, csuklós buszokkal lehet utazni.

Fiumei úti Nemzeti Sírkert

24-es villamos

A Fiumei úti Nemzeti Sírkertet érintő 24-es villamos megszokott menetrendje szerint közlekedik.

28B rendkívüli villamosjárat

A temetőt érinti a 28B jelzésű rendkívüli villamosjárat, amely október 29-e (szombat) és november 1-je (kedd) között 12 percenként közlekedik.

28-as villamos

Október 29-étől (szombattól) november 1-ig (keddig) a Fiumei úti Nemzeti Sírkertet is érintő 28-as villamos a szokásosnál sűrűbben indul.

37-es villamos

A 37-es villamos október22-én (szombaton), 23-án (vasárnap), valamint 297-étől (csütörtöktől) november 1-jéig (keddig) napközben is közlekedik: 22-23-án 15 percenkénti, 29-étől 1-jéig 6 percenkénti indulással. A 37A villamos ugyanezen a napokon csak hajnalban, reggel és este közlekedik, napközben a 37-es villamossal lehet utazni.

Budapest, 2016. október 21.

Budapesti Közlekedési Központ

4110Temetőjáratok 2016 Halottak Napja

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .